image

Gent (BE)
DE KROOK - Bibliotheek

2017
Opdrachtgever : Stad Gent
Oppervlakte : 8 955 m² (bibliotheek zelf)
Fotograaf : Anaïs Callens
TOELICHTING OVER HET PROJECT ALGEMEEN : De nieuwe stadsbibliotheek van de Stad Gent wil naast haar functie als bibliotheek een ontmoetingsplaats zijn en de mogelijkheid bieden om nieuwe technologieën te ontdekken, workshops bij te wonen en installaties te bezoeken. POTTEAU was voor dit prestigieuze project verantwoordelijk voor het uitvoeren van al het meubilair en dit allemaal in metaal.

AANDEEL IN HET PROJECT : POTTEAU was verantwoordelijk voor al het maatwerk meubilair van De Krook. Al het meubilair is voorzien in metaal en werd speciaal op maat ontworpen voor de bibliotheek. Hierbij gaat het over de tafels, uitleenbalies, de zitbanken voor binnen en buiten, de maquettes, het presentatiemeubliair, en het cateringmeubilair (inox toonbanken). Ook de metalen verlichting die op de leestafels te vinden is, is een metalen maatwerkstuk. De leesholletjes (rechts op de foto) werden voorzien uit een metalen structuur en kregen een zachte bekleding door middel van kussens. Om deze kussens op hun plaats te kunnen houden werden er magneten gebruikt die voor genoeg grip zorgen.
https://cbt20.fk.uns.ac.id/terbaru/https://djpen.kemendag.go.id/papamama/demo/http://ct.if.unsoed.ac.id/menang/https://ilmupolitik.uinsgd.ac.id/-/demo/https://pakbejo.jatengprov.go.id/-/demo/