Louvain-La-Neuve (BE)
UCL LAVOISIER AILE A+E

2014
Opdrachtgever : Université Catholique de Louvain-la-Neuve
Missie : Laboratorium meubilair - Laboratorium inrichting
Oppervlakte : 3 800 m² laboratoria
BEKNOPTE BESCHRIJVING : POTTEAU Labo stond in voor alle fases van het meubilair: productievoorbereiding, fabricage, opslag, transport en levering, installatie en montage, testen, inregelen en valideren. Het volgende meubilair hoorde tot onze bijdrage bij dit project:
• 610m² Labtafels, incl Spoelunits/ kop spoelunits, Servicebruggen, 2.200 kranen diverse media, Tapkranen drink/bedrijfswater,
• 34 afzuigarmen
• Wandkasten, Onderkasten, Bovenkasten, Glaskasten
• Alle benodigde appendages;
• 134 Zuurkasten - voor 1m50 breedte wordt er 810 m³/u afgezogen - conform NEN-EN 14175
• Veiligheidskasten (plofkasten, gasfleskasten).

ONS AANDEEL : Wij stonden in voor het leveren en gebruiksklaar opleveren van het labomeubilair. Deze opdracht lag in het verlengde van de projecten in vleugels A en E, dit zijn de vorige fases van hetzelfde gebouw maar andere vleugels. Wij hebben de opdracht zonder aanbesteding gekregen omdat de bouwheer zo tevreden van ons was in de vorige fasen.
Project betreft klassieke labotafels met uitzonderlijk veel energie-aansluitingen (kranen en stopcontacten). Coördinatie met nevenaannemers verliep vlot aangezien we al de ervaring hadden van de eerdere fasen die gelijkaardig waren.
Meer dan 100 zuurkasten werden verdeeld over 4 grote lokalen (de andere verspreid over enkele kleinere ruimtes). De grote lokalen zijn ongeveer 228 m², en gemiddeld stonden er 26 zuurkasten per ruimte (zie ruimte-indeling hieronder).
Zoals we meestal werken was het ook hier de HVAC-specalist (W-installateur) die de aankoop voorzag van de nodige VAV-kleppen. Bij de engineeringsfase en de volledige productievoorbereiding gingen we uitgebreid in overleg om juist af te stemmen op elkaars werk. Wij installeerden die en plaatsten het bedieningspaneel en de sensoren. Zij stonden in voor de afregeling, en dit opnieuw in overleg met ons.