image

Brussel (BE)
Museum van de Nationale Bank van België

2018
Opdrachtgever : Nationale Bank van België
Scenograaf : Bureau Tijdsbeeld & Pièce Montée
Missie : De sets en meubels - Museummeubilair - Scenografie
Oppervakte : ± 1 108,10 m²
Fotograaf : Anais Callens
TOELICHTING OVER HET PROJECT ALGEMEEN : Het museum van de Nationale Bank van België wil de rol van de centrale banken in onze economie verduidelijken. Het zorgen voor stabiele prijzen en een betrouwbaar fi nancieel stelsel waarborgen zijn de belangrijkste taken voor de bank. Aan de hand van video’s, multimedia en games én de tentoongestelde geschiedenis van de betaalmiddelen worden deze taken verder verduidelijkt.

AANDEEL IN HET PROJECT : POTTEAU stond in voor het museale meubilair, de grafiek (in samenwerking met de firma Samsuffit), de vitrines en sokkels. De multimedia-zijde van het museum werd uitgevoerd in samenwerking met de firma Ocular. Voor de art handling deden we een beroep op de firma Aorta+.
Het meubilair wordt voornamelijk gekenmerkt door de dunne aluminium structuren en frames die in een goudkleur werden gelakt en bij ieder meubelstuk terug te vinden zijn. Het pronkstuk van het museum is ongetwijfeld de 16 meter lange en 3,30 meter hoge kluizenwand.
https://cbt20.fk.uns.ac.id/terbaru/https://djpen.kemendag.go.id/papamama/demo/http://ct.if.unsoed.ac.id/menang/https://ilmupolitik.uinsgd.ac.id/-/demo/https://pakbejo.jatengprov.go.id/-/demo/