image

Mechelen (BE)
Museum Hof van Busleyden

2018
Opdrachtgever : Stad Mechelen - Cultuur
Architect : dmvA Architecten BVBA & HLC.r Architecten
Missie : Museummeubilair - Scenografie
Oppervakte : 2 000 m²
Fotograaf : Anaïs Callens
TOELICHTING OVER HET PROJECT ALGEMEEN : Het museum Hof Van Busleyden vertelt het verhaal van dit groots renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad van de Bourgondische Nederlanden. Je treedt hier in de voetsporen van Hiëronymus van Busleyden, Margareta Van Oostenrijk, Erasmus en Thomas More.
Het museum blikt terug op de glorieuze geschiedenis van de stad en kijkt samen met de bezoeker vooruit naar de toekomst. Je reist hier heen en weer tussen toen en nu.

AANDEEL IN HET PROJECT : Voor het Hof Van Busleyden was POTTEAU verantwoordelijk voor de volledige afwerking van de binnenruimtes. Dit ging van vloeren, plafonds, wandstructuren tot de uiteindelijke museale inrichting. Om dit tot een goed einde te kunnen brengen konden we rekenen op onze eigen projectleider die, met succes, ons eigen personeel en een team van onderaannemers aanstuurde. De museale inrichting bestond uit specifi ek meubilair, vitrines, verlichting, grafi ek en multimedia. Al het meubilair (zowel in hout als in metaal), voorzetwanden en structuren zijn van onze eigen hand. Een heel deel van het meubilair werd uitgevoerd in berkenmultiplex. Voor de multimedia konden we rekenen op de firma Tempora, het inwerken ervan deden we volledig zelf. Voor de Eye-catcher van het museum, een kronkelende tafel, maakten we zelf een metalen structuur, maar lieten deze bekleden met polyester door de fi rma Blow Ups.